Peca! manté l’esperit dels oficis d’Anna, pintora, i Bili, poeta, en el disseny i manufactura de les joies.

Peca! és un pont entre Perú i Catalunya, Llatinoamèrica i Europa, tant d’intercanvi cultural com comercial, utilitzant la plata i les pedres semiprecioses peruanes i el disseny català com a vehicles d’expressió artística.

Peca! desenvolupa les seves creacions en col·leccions de joieria artística realitzades artesanalment que consten d’anells, arracades, braçalets, esclaves, fermalls, collarets i penjolls.

La plata de llei 925 sovint entra en diàleg amb esmalts al foc i sintètics, teixits, pedres, papers, plàstics, polímers i altres materials que aporten una nota de color a les peces.

Es treballen a partir de planxes i fils calats, forjats, embotits, teixits, trenats, soldats, cisellats, fosos, gravats, brunyits, reblonats i en filigrana, els quals es combinen amb acabats brillants, oxidats, setinats o mats.

Les presentacions de les col·leccions solen ser esdeveniments multidisciplinaris que barregen música, vídeo, poesia i joieria.

És per tot això que Peca! aconsegueix que cada peça sigui irrepetible i amb caràcter; qui la llueixi, transmetrà aquesta màgia.


Anna Maresma Ribas

Anna Maresma Ribas (Arenys de Mar, Barcelona, 1981), Tècnica Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Joieria Artística (Escola Massana, Barcelona) i Llicenciada en Belles Arts (Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona).

Ressalten les següents exposicions tant de les seves pintures com de joieria: exposició col·lectiva de pintura al Col·legi Major Penyafort de la Universitat de Barcelona. L’any següent, exposició col·lectiva de joieria "Inshu Washi" amb peces realitzades amb paper japonès, al Museu Molí Paperer de Capellades. El 2006 fa tres exposicions a l’Escola Massana de Barcelona: "El reliquiari", “Joieria Artística” i “Joieria Berber”. Aquest mateix any al Centre Cultural Calisay d’Arenys de Mar (Barcelona) forma part de l’exposició col·lectiva de pintura "4 joves artistes arenyencs". El 2007, exposició col·lectiva de joieria "La força del lloc. Joieria i naturalesa a Serradui" a la seu d’Artesania Catalunya, Barcelona.

Com a artista procura un diàleg directe entre les disciplines que treballa, joieria i pintura, així a finals del 2011 proposa la seva primera mostra individual d’aquestes amb el títol “Espais. Encontres.” a Expo Box (Mataró, Barcelona).


Bili Sánchez Montenegro

Bili Sánchez Montenegro (Lima, 1974), graduat en Filosofia (Pontificia Universidad Católica del Perú, Lima), Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Joieria Artística (Escola Massana, Barcelona), poeta i artista interdisciplinar amb estudis d’Actuació Teatral (Grupo Cultural Yuyachkani, Lima).

Actor a l’obra “Sarita Con-Cierto Teatro” de Yuyachkani de 1995 a 1996. Codirector del departament de producció del taller gràfic Mehr Licht. Productor de la revista “Crash Boom Zap” en nou de les seves edicions. A l’any 2000 va produir la primera mostra individual de l’artista visual José Carlos Martinat, “Casa”.

El 1997 publicà el seu primer poemari “Sahari”. El 2000 sortí a la llum “Isa”, llibre de poemes finançat per la Pontificia Universidad Católica del Perú. El 2002 presentà el seu tercer llibre de poemes, “Rosario”, en un esdeveniment multimèdia amb música, vídeo i teatre. L’any 2011 publicà “enrique”, presentat al Bar Juanito de Barranco, Lima, i a Dédalo Arte Artesanía de Barranco, Lima, l’any següent.

“Rijkrallpa: El último Mito Moche” és un projecte d’art interdisciplinari que comença el 1997 i ha tingut quatre mostres: Centro Fundación Telefónica, 2008; ExpoZaragoza, 2008; la instal·lació “Huaca Rijkrallpa” al soterrani de la Galería e[S]tar que dirigeix el crític d’art independent i curador d’aquest projecte, Jorge Villacorta Chávez, 2009; el curtmetratge “Rijkrallpa: ¿El Último Timo Moche?” presentat a l’11 Festival Internacional de Video/Arte/Electrónico (VAE11) al Centro Cultural Túpac de Lima, 2010.

El 2011 fou curador de la mostra de José Luis Martinat “Estructural” a la Galería de Arte “Lucía de la Puente” de Lima.

info@pecajoyas.com

© Peca! Joies Joyas